Fotograaf kaotas konkursi tiitli

november 7, 2012
Kristian Saks
Kommentaarid välja lülitatud

Fotograaf David Byrne pidi loovutama prestiižika Suurbritannia fotokonkursi Landscape Photographer of the Year peaauhinna, kuna tema võidutöö oli liigselt töödeldud. Konkursi tiitliga kaasnes ka 10 000 naelane rahaline auhind.

Võitja diskvalifitseerimise üle otsustasid organiseerija Take A View žüriiliikmed ja konkursi asutajaliikme Charlie Waite’i sõnul oli tegemist äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga, kuid foto töötlemine andis fotograafile konkursil alusetu eelise. Lisaks eemaldati konkursilt samal põhjusel veel kaks fotot, millest Delamere Forest võitis klassikalise kategooria peaauhinna ja The Corpse, mis sai kõrge tunnustuse eluslooduse kategoorias.

Fotograafi enda sõnul polnud ta tingimusi läbi lugenud ja ei teadnud, et taeva väljavahetamine pole lubatud. Ta oli taevasse pilvi lisanud, kuna ilma nendeta oli pilt liialt „igav“. Sündmuse asjaolusid silmas pidades tundub olevat tegemist väga eluvõõra fotograafiga, sest enamikel konkurssidel on keelatud liigne fototöötlus.

Foto autentsuse seadis kahtluse alla fotoblogija ja konkursil osalenud Tim Parkin, kelle sõnul peaks kalapaatide varju ja pilvede valgustuse võrdlemise järgi paistma taevas kaks päikest.

Konkursi uueks võitjaks kuulutati Simon Butterworthi foto Glasgow sadamast. Võidutöid ja tunnustuse väärinud fotosid saab näha siit.

© Eestifoto.ee


loading..