Leiti üle 600 Ansel Adamsi foto

oktoober 10, 2012
Kristian Saks
Kommentaarid välja lülitatud

1964. aastal palkas Kalifornia ülikooli president Clark Kerr Ansel Adamsi pildistama ülikooli süsteemi. Presidendi eesmärgiks oli välja anda suur fotoraamat tähistamaks ülikooli 100. aastapäeva 1968. aastal. Kahjuks vabastas tollane kuberner Ronald Reagan presidendi ametist ja raamatu väljaandmise idee lahkus koos temaga.

Fotod avastas ülikooli arhiivist professor Catherine Cole, kes oma lõbuks ülikooli arhiive uurides mitmes kohas Ansel Adamsi nime kohtas ja asja lähemalt uurima asus. Kokku oli ühes arhiivikastis 605 Ansel Adamsi poolt signeeritud fotot. Hetkel on nendest fotodest 50 pandud Bancrofti raamatukokku.

Fotod on tehtud kolme aasta jooksul kokku üheksas Kalifornia ülikooli süsteemi kuuluvas ülikoolis.

© Eestifoto.ee


loading..