Pentaxilt kaks kaamerat ja kolm objektiivi

september 12, 2012
Kristian Saks
Kommentaarid välja lülitatud

Photokina ajaks tuleb enamikel kaameratootjatel välja uusi tooteid, mida uudistajatele seal näidata. Seekord on Pentaxil pakkuda kaameratest K-5 II ja K-5 IIs ning objektiividest HD Pentax-DFA645 Macro 90mm F2.8 ED AW SR, 18-270mm F3.5-6.3 ja HD DA 560mm F5.6 ED.

Pentax K-5 II on 16-megapiksline APS-C sensori ja täiesti uue Safox X AF teravustamissüsteemiga. Kaameratel on lisaks LCD-ekraanil, millel puudub paneeli ja kaitsva klaasi vaheline õhuruum, mis vähendab omakorda sisemisi peegeldusi ja peaks muutma ekraani nähtavust ereda valguse käes. Sarnaselt Nikonile, on ka Pentax otsustanud paralleelselt välja lasta ilma madalpääsufiltrita K-5 IIs kaamera. Kaamera soovituslikuks hinnaks on 1000 eurot ja s-versioon maksab 200 eurot rohkem.

HD DA 560mm F5.6 ED on uus K-bajonetiga superteleobjektiiv. Kuna objektiivi unikaalne optiline lahendus kasutab vähem elementide gruppe, kui tavalised objektiivid, siis peaksid kaugemad olema teravamad ja selgepiirilisemad. Nimes sisalduv HD tähistab uut Pentaxi poolt väljatöötatud vääristust. Müüki jõuab 6500 eurone objektiiv detsembri alguseks.

Välja tuli ka 90 mm lühike teleobjektiiv 645-süsteemi jaoks. Objektiiv on varustatud SR optilise stabilisaatoriga ja see on lisaks ka ilmastikukindel. Vaatamata 1:2 suurendusastmele on Pentax andnud objektiivile nimeks HD Pentax-DFA645 Macro 90mm f/2.8 ED AW SR ja see tuleb müüki oktoobris 4750 euro eest.

Lisaks tutvustati ka smc PENTAX DA 18-270mm F3.5-6.3 ED SDM on odavama hinnaklassi (750 eurot) supersuumi.

© Eestifoto.ee


Pentaxilt kaks kaamerat ja kolm objektiivi Pentaxilt kaks kaamerat ja kolm objektiivi Pentaxilt kaks kaamerat ja kolm objektiivi Pentaxilt kaks kaamerat ja kolm objektiivi
loading..