Nikkor 6mm f/2.8 objektiiv

aprill 27, 2012
Kristian Saks
Kommentaarid välja lülitatud

Gray’s of Westminster on Londonis asuv, alates 1985. aastast tegutsev Nikoni varustusele pühendunud fotovarustuse müüja. Hiljuti lisandus nende kasutatud objektiivide müüginimekirja üks väga haruldane Nikkori objektiiv, milleks on 6 mm f/2,8 kalasilmobjektiiv ja selle eest küsitakse 100 000 naela.

Üle 40 aasta tagasi üllatas Nikon fotomaailma, kui 1970. aasta Photokina messil näidati üldsusele 220-kraadist vaatenurka pakkuvat kalasilmobjektiivi, mis oli lisaks eriti suure avaga. Sel ajal oli tegemist maailma kõige laiemat vaatenurka pakkuv objektiiv, mis kattis ära 24x36mm pildiala.

Objektiiv läks tootmisesse kaks aastat hiljem ja seda tehti vaid eritellimusel. Tugevalt väljaulatuva ja suure (diam. 236 mm) esiläätse tõttu oli ainus võimalus kasutada integreeritud filtreid, milleks on Skylight (L1BC), keskmine kollane (Y48), sügav kollane (Y52), oranž (O56) ja punane (R60). Objektiiv tarniti spetsiaalses metallist kohvris.

© Eestifoto.ee


Nikkor 6mm f/2.8 objektiiv Nikkor 6mm f/2.8 objektiiv
loading..