Maailma pressifoto 2011

veebruar 14, 2012
Kristian Saks
Kommentaarid välja lülitatud

Järjekorras 55. Maailma pressifoto auhinnad on väljakuulutatud. Konkursi võidutööks (paremal) valiti Hispaania fotograafi Samuel Aranda foto Jeemeni naisest, kes hoiab oma käte vahel haavatud sugulast president Salehi vastaste meeleavalduste ajal Sanaas 2011. aasta 15. oktoobril. Fotograaf viibis seal ajalehe The New York Times lähetuses. Teda esindab Corbis Images.

Samuel Aranda, Maailma pressifotograaf 2011, saab oma auhinna kätte 21. aprillil peetaval auhinnatseremoonial. Lisaks 10 000 eurosele rahalisele auhinnale, kingib Canon võitjale Canon EOS Digital peegelkaamera komplekti.

Kokku andis 19-liikmeline žürii üheksas temaatilises kategoorias auhindu 57 fotograafile Afganistanist, Ameerika Ühendriikidest, Argentiinast, Austraaliast, Bosnia ja Hertsogovinast, Hiinast, Hispaaniast, Hollandist, Iirimaalt, Indiast, Iraanist, Itaaliast, Jaapanist, Kanadast, Lõuna-Aafrikast, Mehhikost, Norrast, Poolast, Prantsusmaalt, Rootsist, Saksamaalt, Suur-Britanniast, Taanist ja Venemaalt Selleaastaste võitjate väljavalimiseks, tuli žüriil läbi vaadata 101 254 pilti 5247 fotograafilt 124 riigist.

Sündmuse raames avatakse ka auhinnatud töödest näitus. Eelmisel aastal oli vastavat näitust võimalik vaadata 105 kohas 45 riigis. Maailma pressifoto aastaraamatut antakse välja seitsmes keeles. Võidutööde galerii leiate WPP kodulehelt.

© Eestifoto.ee


loading..