Üks foto päevas

detsember 21, 2011
Kristian Saks
Kommentaarid välja lülitatud

New Yorgi fotograaf Jamie Livingston alustas 1979. aasta märtsis fotoprojekti, mille eesmärgiks oli teha iga päev üks pilt oma Polaroid SX-70 kaameraga. Tema projekti viimane foto tehti 25. oktoobril 1997. aastal, mis oli ühtlasi tema sünnipäevaks ja ka päevaks, mil ta vähki suri.

Livingstoni projekti „Üks Polaroid päevas“ esimene ülesvõte oli tema tüdruksõbrast Mindy Goldsteinist Bardi kolledžis 31. märtsil 1979. aastal. Aastate jooksul on küll mõned fotod kaduma läinud, kuid sellele vaatamata on säilinud 6697 neist. Kronoloogiliselt järjestatud fotode kogu panid kokku tema sõbrad Hugh Crawford ja Betsy Reid ning 2007. aastal organiseeriti neist ka näitus nimega „Photo of the Day“. Suurem osa fotodest on kronoloogiliselt üleval Crawfordi veebisaidil.

© Eestifoto.ee


loading..