Soome looduse aastafoto 2011

oktoober 19, 2011
Kristian Saks
Kommentaarid välja lülitatud

2011. aasta Soome looduse aastafoto peaauhinna ja imetajate kategooria võitjaks osutus Kai Fagerströmi foto Kettu (Rebane). Foto on hea näide autori pikaajalisest oma kodukandi loomade pildistamise projektist. Teiste kategooriate võitjad olid järgmised: linnud Raimo Sundelin, taimed Henrik Lund, maastikud Janne Nieminen, muud loomad Jukka-Pekka Tikkanen, vormid ja kujundid Jari Peltomäki, loodus ja inimene Jari Hakala, alla 15-aastased Liina Heikkinen ja 15-18 aastased Lauri Talarmo.

Selle-aastane, looduse aastafoto konkurss oli soomlaste jaoks rekordiks, nimelt esitati konkursile kokku 11 466 tööd, mille hulgast valiti poolfinaali 750 tööd. Žüriisse kuulusid loodusfotograafid Ulla Auer, Erkki Hämäläinen, Arno Rautavaara, Heikki Ilaskari ja Martti Rikkonen, fotograaf Antti Luukkonen ja graafik Jyrki Heimonen. Kõige populaarsemateks kategooriateks olid linnud, maastikud ja vormi mängud looduses, kuhu kõikidesse esitati üle 2000 töö.

Soomes on aasta loodusfoto raamatut välja antud juba aastast 1981. Sellel aastal ilmuv raamat on järjekorras 31. See pika traditsiooniga raamatutesari näitab ilmekalt Soome loodusfotograafia suunda ja arengut. Uusimas väljaandes on suurendatud fotode arvu 40-ni. Lisaks kategooriate võidutööde ja äramärgitud fotodele on avaldatud ka kaheksa teise koha tööd.

Galeriiga saab tutvuda Soome looduse aastafoto kodulehel.

© Eestifoto.ee


loading..