Nikon sulges ajutiselt Tai tehase

oktoober 14, 2011
Kristian Saks
Kommentaarid välja lülitatud

Juuli lõpus alanud enneolematult tugevad vihmad on Tais põhjustanud tohutuid üleujutusi. Vee all on üle 1,2 miljoni hektari põllumaad ja kahjustatud või purustatud on üle 700 000 kodu. Lisaks sellele on üleujutused mõjutanud mitmete Jaapani firmade tootmisüksusi Tais.

Nikon sulges oma suurima peegelkaamerate ja objektiivide tehase. Sama saatus on tabanud Sony digitaalkaamerate ja Canoni tindiprinterite tehaseid.

Nikoni sõnul on tootmishoone esimene korrus vee all ja kahjusid alles hinnatakse. Hetkel jätkub Nikoni tooteid kaheks kuuks ja Bloombergi hinnangul oleks olukorra mõju ettevõtte tulule marginaalne, kui tootmist suudetaks jätkata ühe kuu jooksul. Kahekuuline tehase seisak kahandaks JPMorgani sõnul Nikoni tegevuskasumit 47 miljoni euro võtta 94 miljonile eurole.

© Eestifoto.ee


Nikon sulges ajutiselt Tai tehase
loading..