Canonilt uus täiskaader

oktoober 18, 2011
Kristian Saks
Kommentaarid välja lülitatud

Täna hommikul teatas Canon oma uuest täiskaader kaamerast, mis peaks kõigi eelduste kohaselt müüki jõudma 2012. aasta märtsis. Oma nime on antud kaamera saanud sellest, et tegemist on 10. generatsiooni Canoni profikaameraga alates 1971. aastast kui tuli välja Canon F1. Kaamera asub korraga kahe mudeli, 1Ds Mark III ja 1D Mark IV asemele.

Kuigi välimuselt on see äravahetamiseni sarnane sellele eelnenud 1D mudelitega, siis kapoti all on erinevus vägagi märgatav. Täiskaadri sensori peale on ära jaotatud 18,1 megapikslit, mis peaks tähendama madalat müra kõrgetel ISO-del ja viimast on kaamerale päris heldelt jagatud. D1 X-i ISO-tundlikkus ulatub 51 200-ni ja on laiendatav üüratu 204 800-ni. Lisaks sellele on kaameral 61-punktine kõrge tihedusega võrkjas teravustamissüsteem, 252-tsoonine valguse mõõtmine, 12 kaadrit sekundis sarivõte (14 k/s JPEG) ja sisseehitatud gigabitine LAN-ühendus.

1D X-le lisavad võimsust kolm protsessorit: kaks DIGIC 5+ ja üks DIGIC 4 protsessor. Viimane neist on pühendatud ainult automaatse teravustamise ja särituse funktsioonide jaoks. Pikendatud on ka kaamera katiku eluiga, milleks on nüüd 400 000 võtet. Äramärkimist väärib ka mitmiksärituse funktsioon ühele kaadrile, kokku kuni üheksa säritust. Kaamera hinnaks tuleb pea 5000 eurot.

© Eestifoto.ee


Canonilt uus täiskaader Canonilt uus täiskaader Canonilt uus täiskaader Canonilt uus täiskaader Canonilt uus täiskaader Canonilt uus täiskaader
loading..