Oktoober on fotokuu

september 23, 2011
Kristian Saks
Kommentaarid välja lülitatud

Tallinna Fotokuu on Fotokunstnike Ühenduse poolt korraldatav festival, mis toimub oktoobris 2011. Fotokuu programm koosneb näitustest ja sündmustest, mille teemaks on kaamerapõhise kunsti võimalused, piirangud ja suhe ruumiga. Tallinna Fotokuu kuulub Euroopa Kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi.

Fotokuu tõmbenumbriteks on rahvusvaheline grupinäitus Kumu kunstimuuseumis, samuti Balti noorte kunstnike näitus Tallinna Kunstihoones, fotopärandi näitus Eesti Ajaloomuuseumis ja Boris Mihhailovi näitus Kunstihoone Galeriis. Külastajatel on võimalik lasta end üllatada Eksperimentaalgaleriil ja polüfoonilise passifoto automaadil Vabaduse väljaku tunnelis, avastada Tallinna eri linnaosades asuvaid korterinäitusi ning osa saada linnaruumis toimuvast fotoprojektsioonide programmist.

Lisaks näitustele toimub oktoobrikuu jooksul hulgaliselt muidki huvitavaid sündmusi – fotofilmide konkurss ja festival kinos Sõprus, Ööülikooli loengud, kohtumised kunstnikega, giidituurid, töötoad jpm.

Tallinna Fotokuu avamispäevadeks on 5.–7. oktoober 2011. Esimene Fotokuu raames toimunud sündmus leidis aset tegelikult juba augusti lõpus, kui Tallinnas Vabaduse väljakul pandi üles elusuuruses camera obscura. Järgmisena avatakse 29. septembril Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones näitus Silmapikline ülessewõtte: fotograafia Eestis 1840–[1912], mis jääb avatuks järgmise aasta 4. märtsini. Näitusel kuvatakse Eesti fotopärandit 1840. aastatest kuni Eesti filmikunsti sünnini 1912. aastal.

Täpsema info ja ajakava leiab Tallinna Fotokuu kodulehelt www.fotokuu.ee

© Eestifoto


loading..