Hartmanni võre Vabaduse väljakul

september 28, 2011
Kristian Saks
Kommentaarid välja lülitatud

22.-25. septembrini oli Vabaduse väljakul võimalik õhtuti nautida Leonardo Meigase Hartmanni võre kujutavat valgusinstallatsiooni.

Lõik projekti lehelt:

Hartmanni võre visualiseerib Maa kiirgusvälja ilmingut, mida kutsutakse selle esmakirjeldaja, Saksa arsti Ernst Hartmanni (1915 – 1992) nime järgi. Hartmanni võre teeb nähtavaks meile nähtamatud seinad. Linnaruumis asetub ta vastavalt võrgustiku tegelikule kohalikule. Põhja-lõuna-suunalised seinad on valgustatud türkiissinisena, ida-lääne-suunalised oranžina. Selliselt näevad neid seinu mõned sensitiivsemad inimesed.

Valgusinstallatsioon „Hartmanni võre” moodustab seintega ruumid, mis muudab nähtavaks helendav valgus. Publikul on võimalus neid seinu läbida ja ruumide vahel liikuda. Seinte muutuv kõrgus ja valguse liikumine visualiseerib maakiirguse dünaamika.

Antud valgusinstallatsioon oli osa Tallinna Valgusfestivali raames aset leidnud projektist Lux Scientia.


loading..