Baltikumi fotofestival 2011

september 6, 2011
Kristian Saks
Kommentaarid välja lülitatud

4. ja 5. novembril toimub Riias fotofestival Baltikumi Loodus 2011, mille organiseerijaks on Eestis tegutsev Institute of Photography. Festivali raames toimub reedel, 4. novembril septembris algavate fotokonkursside Baltikumi Loodusfoto 2011 ja Baltikumi Talufoto 2011 tulemuste hindamine, võitjate väljakuulutamine ja nende autasustamine. Järgmisel päeval leiab aset fototeemaline konverents, mille peaesinejaks on Wild Wonders of Europe’i tegevdirektor Staffan Widstrand.

Baltikumi fotokonkursid algavad 1. septembril ja lõppeb tulemuste väljakuulutamisega 4. novembril. Fotode esitamise tähtajaks on 3. oktoober. Konkurssideks on: Baltikumi Loodusfoto 2011 ja Baltikumi Talufoto 2011.

Loodusfoto konkursile oodatakse fotosid kahes kategoorias, milleks on Baltikumi loodus ja maailma loodus. Mõlemad kategooriad jagunevad omakorda neljaks alamkategooriaks: maastikud, loomad, linnud ja looduse loov nägemine. Nii Baltikumi kui ka maailma looduse konkursi peavõiduks on Nikon D3s kere Nikkor 24-70 objektiivi ja SB-900 välklambiga.

Talufoto konkurss on jagatud kolme kategooriasse, milleks on taluelu, talumaastik ja taluniku portree. Talufoto auhinnaks on peegelkaamera Nikon D7000 kit 18-200mm VR.

Loodusfoto konkursil osalemise tasu on 25 eurot, mis sisaldab ka osalemisõigust konkursil ning loodusfoto festivalil. Talufoto konkursil osalemine on tasuta ja 25 parima võistlustöö autorid saavad tasuta pileti 5. novembri õhtul toimuvale auhinnagaalale. Mõlema konkursi peasponsoriks on Nikon.

Laupäeval, 5. novembril toimuval fotokonverentsil on võimalik kuulata kolme seminari ja osaleda ühes töötoas. Seminaride ettekanneteks on Staffan Widstrandi Wild Wonders of Europe’i tutvustus, Sven Začeki lugu „Ideest raamatuni“ ja konverentsi lõpetavad ettekannetega fotograafid Jean Hoskins ja Dennis Orchard. Töötoas tutvustab Staffan Widstrand oma tööpõhimõtteid, tutvustab kasutatavat tehnikat ja vastab publiku küsimustele.

Täpsemat infot konkursi, festivali ajakava, piletite ja muu kohta leiate festivali kodulehelt.

© Eestifoto.ee


loading..